KPO: Bio-matematický model 2005

    Nemilosrdný BMM je opět tu! Nečekaný ohlas v loňském roce a velký zájem o zapojení do tohoto programu byl jasným signálem pro další vývoj BMM. Jaké laťky si letos závodníci v úvodu sezóny nasadí? Jak se jim bude dařit v průběhu sezóny se svými BMM limity bojovat?


    Co vlastně BMM je? Jde o svéráznou matematickou metodu, pomocí které lze, stručně řečeno, obecně modelovat výkony jezdce na prakticky libovolné trati. Teoretický základ metody začal vznikat někdy na počátku minulého roku a k jejímu ostrému nasazení došlo v průběhu loňského ročníku poháru Časovek do kopce. Průkopníky BMM se stalo 43 jezdců celého spektra výkonnosti. Získaná data z jejich jízd jsme pečlivě analyzovali a díky tomu by letošní BMM měl být ještě přesnější.

    Co BMM přináší? Předpokládáme, že výsledkem BMM je hranice rozdělující to, co se běžně pocitově označuje slovy: „Dneska mi to jelo/nejelo“. Jezdci zapojení do programu BMM se tak dozví, jaký čas měli, podle předpokladů, na konkrétní trati zajet, a rozdíl mezi skutečným dosaženým časem a BMM.
V těchto hodnotách, zveřejňovaných po závodě, pro které jsme loni zvolili název Aktivní BMM, se pochopitelně zohledňují různé obecné vlivy, jako povětrnostní situace i změny výkonnosti v průběhu sezóny. Letos však, díky zkušenostem z loňska, přistoupíme i ke zveřejňování Pasivního BMM, tedy hodnot, které budeme mít k dispozici už před závodem! Před startem naší Časovky do kopce tak bude možnost zkontrolovat si nejen svůj teoretický čas, ale i předpokládané výkony ostatních jezdců.

    Jak se do BMM zapojit? Je to velice snadné - stačí se zúčastnit úvodních závodů poháru CKKV a KPO o časovkářském víkendu 9. a 10. 4. 2005 (sobota 9.4. rovinatá časovka CKKV v Chýni a neděle 10.4 KPO Časovka do kopce na Třebotovce). Pro všechny cyklisty, kteří se zúčastní obou závodů, začneme BMM zpracovávat.

    Speciální bonus: Jezdci, kteří se zúčastní obou úvodních podniků se navíc také dozví v konkrétních hodnotách „kam“ a „jak výrazně“ se řadí mezi vrchaře, či rovináře

    Navíc: Letos umožníme zapojení do BMM i jezdcům, kteří se obou závodů nebudou moci zúčastnit, nebo se o BMM dozví až na druhém ze závodů! V tomto případě se na postup informujte pomocí e-mailu kpo.


související články - BMM 2004:

Bio-matematický model I - Karlík

Bio-matematický model II - Loděnice

Bio-matematický model III - Všenory.

Bio-matematický model IV - Koledník

Bio-matematický model V - Hlásná

Bio-matematický model VI - Kopanina

Bio-matematický model na Tour de France – speciální bonus

NAVRCHOLU.cz