Břežanská osma 2002 - 3. závod Hobby sport cup CKKV
(23.6.2002)

    Za horkého poledního slunce se vydávaly dvojice závodníků na trať třetího podniku poháru CKKV Hobby cup 2002. Okruh dlouhý 18 km v horkém počasí důkladně prověřil všechny účastníky, kteří jej podle kategorií absolvovali buďto 4x, nebo 3x. Výprava KPO byla tradičně početná.

    Nejlepšího času z našich jezdců dosáhlo duo Michal Koš - Martin Studenovský (absolutní 4. místo). Výborně zajel i Petr Švec ve dvojici s Milanem Švagrem (3. místo v kategorii součet věku do 99 let) a Radmila Vojtěchovská při své závodní premiéře zajela spolu s Martinou Obrusníkovou nejlepší čas čistě ženské dvojice.

    Bojovali i ostatní - Radek Procházka s Markem Vitochem skončili na solidním 6. místě, Miloš Munzar ve dvojici s Petrem Okruhlicou (CKKV) skončili jedenáctí. Poněkud slabší výkon podalo duo Jirka Sladký - Michal Malášek, na jejichž výkonu se podepsala Michalova únava z dvou předešlých probdělých dní a nocí, kdy doprovázel naši Hanku Ebertovou na  24-hodinovce Bernard Cup v Opavě.


    S diktafonem jsme v minirozhovoru zaznamenali debatu člena vítězné dvojice Martina Kuchaře (ZPM Sport) s Michalem Košem (KPO):

Martin Kuchař: Kdybych věděl, jestli si můžu sundat tu kapku, co jsem měl na hlavě, tak jsem ji zahodil hned po prvním kole…

Michal Koš: Ta byla nepříjemná.

... ale zapomněl jsem se zeptat rozhodčích, jestli mě nedisknou.

KPO: Šlo to všechno jak mělo?

Jo, všechno v pohodě, akorát vítr trošku foukal do toho cílového kopce víc, než je zdrávo.

Co horko?

Horko nevadilo, akorát říkám, ta přilba – málo větrá.

Kdyby ten dres byl rozepínací celej… Já to mám jenom takhle kousek a místama mi bylo úplně špatně.

No já jsem, počkej, v pátek jsme letěli s těma fotbalistama do Moldavska a vrátili jsme se dneska ve dvě ráno a šel jsem spát ve čtyři, takže jsem spal tři hodiny…

Hmm, tak to je taky hezký… Věděli jste o Vitáčkovi s Krobem?

Oni jeli za náma, ale sledovala to Vitáčková a po třech kolech ještě chlup na nás měli. My jsme akorát první kolo napálili a pak jsme jeli zhruba tak v půl minutě ty tři kola.

To mě se zdá, že jsme jeli rychle první kolo a pak jsme hodně zvolňovali kolo od kola.

Vítr se trošku točil.

Mě se zdálo, že fouká čím dál tím víc. Dlouhý to bylo. Stačily by tři kola…


foto
vítězové kategorie Výkonní

foto
vítězové kategorie Ctihodní

foto
Radmila Vojtěchovská (KPO)
nejlepší ženská dvojice

foto
Karel Paták (SKD)
měl obavy, jestli jsme ho pěkně vyfotili :-)


  Kompletní výsledky Břežanské osmy najdete na internetových stránkách CKKV.