Kilometry 2001 - ÚNOR

    Své kilometry nahlásilo tentokrát 65 cyklistů z 26 týmů, kteří v únoru dohromady ujeli 25 413 km. To dělá 391 km na jednoho zúčastněného, průměrný cyklista se tedy proti lednu zlepšil o 86 km.

    Zcela bezkonkurenční jsou výkony Jakuba ROTREKLA (4 005 km) a Antonína JEŽKA (3 890 km). Jejich výkony jsou pro většinu cyklistů naprosto nepředstavitelné.

    Největšího zlepšení dosáhli Karel PATÁK (o 1 357 km - z 560 km v lednu na 1 917 km v únoru) a Jirka SALAVA (o 1 225 km - ze 101 km v lednu na 1 326 km v únoru).

    Nejvyrovnanější výkony podával Dušan PŘÍBRSKÝ (178 km v obou měsících). Co do poměru obou měsíců však stojí mnohem více za zmínku cílevědomá Hanka EBERTOVÁ, která ujela každý měsíc cca 1 400 km a v únoru se zhoršila pouze o 50 km. Záměrně v tomto hodnocení ignorujeme 8 borců, kteří velice vyrovnaně neujeli nic ani v lednu, ani v únoru.

     V kategorii týmů se na prvním místě se umístil Ultrasport Sensor, hned za ním KPO a třetí příčku obsadil tým CKKV.

    Celkově v tomto roce zúčastnění najeli 45 694 km. To dělá 703 km na jednoho zúčastněného cyklistu. Statisticky znějí tyhle cifry dost dobře. Reálný život je však tvrdší, protože 50% z této sumy najelo 8 nejlepších. A 90% z celkové sumy najezdilo 30 zdatných, tedy méně než polovina zúčastněných.

    Samozřejmě, je teprve únor a ne každému koluje v žilách nemrznoucí směs. Vážíme si i těch, kteří se hrdě přihlásili ke své nule. Teď leští a seřizují stroje a na jaře se jistě zlepší.

    Hlavní je, že sledování kilometrů celkem dobře pokračuje, tabulka se naplnila údaji od nuly až do špičkových výkonů a každý si stále může najít svého soupeře, kterého bude mít alespoň teoretickou šanci příští měsíc překonat. Důležité je aby ti, kteří začali hlásit své údaje, vytrvali a tabulka byla pokud možno co nejkompletnější pro vyhodnocení celého roku.

Přátelé, KPO děkuje všem, kteří nahlásili své číslo. Nyní se pokuste vytrvat a
každý následující měsíc do 7. nahlaste další čísla.
Příští uzávěrka březnových údajů je tedy 7. dubna 2001.
Na konci března vám e-mailem pošleme krátkou připomínku.

Pozor, hlásí se vždy kilometry ujeté od počátku roku (ODO),
nyní tedy za období od 1. ledna do 31. března 2001
a pro kontrolu i kilometry za samotný březen.

    A teď se již nenechte rušit a prostudujte si, jak jste se umístili v porovnání s ostatními...

Kilometry 2001

Dušan Příbrský