HLÁSNÁ  (Hlásná Třebáň – horizont směr Mořina)

sobota 28. 9. 2002 – 10:00 hod.  prezentace od 8:30 hod.

    - na libovolných kolech poháněných silou svalů
    - na vlastní nebezpečí, za běžného provozu
    - startovné: 20,- Kč (neobsahuje pojištění)

délka 2,5km, převýšení 158m, průměrné stoupání 6,4%

start: Hlásná Třebáň, na vedlejší silnici cca 80m za křižovatkou na rohu plácku
cíl:     před vrcholem stoupání na Mořinu (čára na silnici z jiných závodů)

rekordy: nová trať – ještě nebyly stanoveny


    Předposlední klání IV. ročníku poháru Časovek do kopce se odehraje na trati prověřené vrchařskými souboji našich nejlepších profi cyklistů. Nejkratší z letošních tratí se svým převýšením bezpochyby zařadí k nejnáročnějším závodům, směle konkurujícím i obávaným Černolicím.

    Nová, délkou nejkratší letošní trať, průměrným stoupáním však nejprudší, prakticky nenabízí místo k oddechu. Jediným mírnějším úsekem bude několik desítek metrů po startu a poté již následuje nemilosrdné stoupání. Po zdolání úvodní série zatáček se navíc otevře psychiku podrývající výhled na kdesi v dálce a výšce zaříznutou sérii dalších zatáček. Za poslední z nich už do cíle zbývá jen několik set metrů, ale stoupání až do pásky nepolevuje, takže sotva zbudou síly na rychlý závěrečný spurt.
    Morální podporou na této přehledné trati budou tradiční krátké startovní intervaly, díky kterým bude mít každý někoho na dohled, ovšem pozor na přepálení tempa. Také zde se vyplatí trať si předem vyzkoušet..
    Bezesporu bude důkladnou zkouškou jezdců i bicyklů a bude otázkou, jakou jízdní strategii zvolit. Bude to náročné, ale je to výzva.

    Pro nejlepší jsou připravena zatím prázdná políčka v tabulce rekordů tratě a drobné ceny věnované sponzory. Tradičně dojde také na slosování startovních čísel.

mapa trati, graf převýšení


    další informace: kpo@kpo.cz, tel. (0)605-729 800