Zbraslavská osma - šlápněte do pedálů!

    Již pošesté se v sobotu 21. dubna sjedou na louku v Borovičkách na Zbraslavi vyznavači závodění na horských kolech. Členové místních sdružení Bike klub Zbraslav a AC Orient připravili na jarní odpoledne tradiční závod Zbraslavská osma pro jezdce všech věkových i výkonnostních kategorií. A tak si na své přijdou předškolní děti během snadné vyjížďky kolem louky, ale i zkušení jezdci na technicky i fyzicky náročném okruhu.

    Díky sponzorské podpoře společnosti H.S.H. Sport budou připraveny ceny pro nejlepší ve všech vypsaných kategoriích. Pořadatelé však tradičně ocení nejen špičkové výkony, ale snahu všech zúčastněných, a tak se na sportovní vybavení mohou těšit i tři vylosovaní, bez ohledu na umístění. Zvláštní hodnotná prémie je navíc sponzorem vypsána pro toho, kdo v hlavní kategorii Elite jako první v historii prolomí magickou hranici 20 minut. Dosud se to nikomu nepodařilo.

    Přehled rekordních časů, archiv výsledků, i propozice letošního ročníku najdete na internetové adrese www.hsh.cz/osma, mail organizátorů je zbraslavska8@volny.cz.

    Prezentace začne v den závodu ve 13 hodin a 30 minut, první kategorie nejmladších dětiček předškolního věku odstartuje o 30 minut později. Jedinou podmínkou účasti je horské kolo - což pochopitelně platí jen pro vyšší kategorie - a cyklistická přilba. Startovné se neplatí, stačí přijet a postavit se na startovní čáru.

Karel Tejkal
výkonný ředitel závodu