Vaří se to, smaží se to, nejí se to...

    Tato dětská hádanka přesně vystihuje organizační počin našeho Petra Jetela při letošním Novoročním Kolečku. Díky přísnému domácímu matriarchátu tento, v minulém století zdatný organizátor cyklistických akcí, k naší velké lítosti své aktivity stále více a více omezuje. To absolutní minimum, které zbylo - Novoroční Kolečko - sice na poslední chvíli zorganizoval, ale...

    ... nakonec musel rád dát přednost obligátní rodinné návštěvě a tradiční akce zůstala bez svého organizátora. Nemusíme zde popisovat, jakého opovržení se mu dostalo u ostatních členů týmu. Petře, co je to s Tebou? Doufáme, že v tomto případě vyjímečně "ne po celý rok"! Opravdu nám nejsi tím příkladem, o kterém mluví naše přítelkyně a manželky!!!


KoPyhO Novoroční Kolečko 2001
(1.1.2001)

    Ani teplota pod bodem mrazu, ani přísný domácí matriarchát, silnější než morálka a pocit osobní odpovědnosti organizátora Petra Jetela za vlastní akci "Kopyho Novoroční Kolečko", nemohly zabránit KPO sejít se a nový rok přivítat způsobem sobě vlastním - krátkou cyklistickou vyjížďkou.

    A tak se pevné jádro klubu ve složení Hanka Ebertová, Michal Malášek, Dušan Příbrský, Jirka Salava a Jirka Sladký sešlo již tradičně na Nový rok v Radotíně před nádražím ČD na startu již čtvrtého ročníku slavnostního prologu nadcházející cyklistické sezóny. Čestným hostem byla Kopyčka Pavlína Jetelová - pravidelná účastnice všech minulých ročníků (sestra organizátora).

    Ačkoliv se původně plánovaný start musel díky zpoždění Michala, zapříčiněném jeho očividnou pracovní únavou z předchozí noci, posunout o 15 minut, peloton odhodlaně a s maximálním nasazením vyrazil ve 13:45 zdolat první novoroční metry v sedle svých strojů.

    I přes typicky zimní počasí neměli ani zarytí silničáři (Hanka a oba Jirkové) nejmenší problémy - správa komunikací hl. města Prahy dostála svému slibu a trať těsně před naším startem perfektně upravila pluhováním a chemickým posypem.

    První krátká zastávka na vydechnutí a nabrání dalších sil byla jako obvykle po 1 km na parkovišti, známém jako startovací základna pro Šíleného cyklistu. Zde byla pořízena i nezbytná fotodokumentace (bohužel sličnou Kopyčku neuvidíte, neb díky ní můžete vidět nás):

    Následoval nám důvěrně známý 3630 metrů dlouhý okruh Šíleného cyklisty s pracovní mezizastávkou na otočce u Chuchelského dostihového závodiště. Zde jsme s nostalgií zavzpomínali na úspěšnou sezónu 2000 a náš vrchní ideolog Dušan pronesl slavnostní cyklistický novoroční projev. Vzhledem k výše uvedené (neomluvitelné, přesto očekávané) absenci organizátora letos bohužel nebyla k dispozici tradiční cyklistická láhev s rumem a tak nám nezbylo, než se spokojit s Dušanovou lahví Pepsi-coly. Takto posilněni jsme směle vyrazili do druhé poloviny Novoročního Kolečka.

    U radotínského nádraží jsme pak 6,3 km dlouhou vyjížďku zakončili. Ti méně odolní (Kopyčka) vyrazili do tepla domova, ti odolnější (KPO) vyrazili polykat další cenné kilometry - Hanka s Jirkou Salavou do Újezda nad Lesy, Dušan s Michalem v sedle MTB strojů odvážně do zmrzlého terénu radotínským měsíčním údolím směrem k Chotči a Jirka Sladký si dal Časovku na Zadní Kopaninu (dosažený čas nám však z taktických důvodů odmítl prozradit).

    A co vy - jak jste zahájili letošní sezónu? Pamatujte, že Jak na Nový rok...

KPO