Ondřej Čarňanský (CS Stodůlky): nesnáším Hýskov
(29.4.2001)

    Hýskov byla pěkná katastrofa. Jel jsem tam s myšlenkou, že v nejhorším případě budu 3. (počítal jsem s 1. místem).

    Na tý rovině jsem to před kopcem rozjel, ale v polovině kopce mi to už nejelo. Pak mě předjel i Jirka Haspeklo (Scott DH). Tak jsem ho ve sjezdu sjel a jeli jsme v takovým balíku, asi 10 lidí. Ale byli to pěkný mamlasové, protože to tam točili tak čtyři.

    V druhém kole jsem zkoušel dělat s Jirkou únik, v kopci jsme jim docela ujeli a po sjezdu jsem jel už jenom já s nějakým klukem. Jirkovi to tam nějak klouzalo. No a po přejezdu mostu v Berouně mě zase měli. Tak jsem prohlásil, že jim na to s... a že budu parazitovat. Oni tak jeli chvílema jenom těsně nad 30km/h - prostě se vůbec nesnažili dojet ty před náma, přitom kdyby jsme to točili, tak by to byla otázka 5-8km a měli by jsme je.

    Tak jsem se nechal odtáhnout až pod kopec, tam jsme to s Jirkou zase rozjeli a dali jsem jim fakt docela dost. Sjezd tradice - Jirkovi to zase nejelo. Opět jsem sjel toho kluka a musel jsem na něj asi 4x čekat (byly to vážně nervy, protože když jsem na něj čekal, tak jsem viděl, jak nás ta grupa stahuje). No ale vyplatilo se a nakonec jsem dojel asi 500m před cílem jednoho z tý první skupiny. Takže asi tak 10.-12. místo, ale spokojenej s tím nejsem.

    Ondra Čarňanský

    Poznámka KPO: Ondra nakonec skončil na 10. místě (počítáno včetně "příchozích", 9. v UACu ). A aniž to tušil, ten "nějaký kluk" byl Radek Procházka (KPO), který jel svůj první závod UAC, navíc svou závodní premiéru na silničním kole (do té doby jezdil pouze MTB) a k tomu ještě na starém Favoritu, kterého si složil doma z posbíraných součástek týden předem. Dlouhý rám, turistické šestikolečko. Ono s převodem 52/14 (52,42/14,16,18,21,24,28) to vážně moc nejede a tak Radkovo 11. místo (UAC ovšem zatím neuvedl výsledky příchozích) je pro nás opravdu skvělý úspěch!

     Zde jsou kompletní výsledky Hýskovských okruhů - 2. závodu poháru UAC.