Štorek sport cup 2001

2. závod

Brdský Kondor 2001

3. ročník, 220 a 156 km, 23. června 2001


Kategorie: Muži 220 km

pořadí

jméno odkud

čas

1.

Koš Michal Ultrasport Sensor

6:46:07

2.

Svoboda Petr CKKV Praha

7:08:39

3.

Vejvoda Josef CKKV Praha

4.

Paták Karel Sokol Králův Dvůr

5.

Ferenc Zbyněk CKKV Praha

7:09:35

6.

Rendl Tomáš Cykloservis U Tyrše

7:13:51

7.

Švehla Pavel H-H Smíchov

7:26:34

8.

Vaněk Pavel ZPM Sport

7:46:42

9.

Zárybnický Aleš Kooperativa Liberec

7:51:01

10.

Laňka Jiří Průhonice

11.

Robek Robert Praha

8:02:02

12.

Sladký Jiří KPO

8:08:26

13.

Malášek Michal KPO

8:09:43

14.

Maršík Aleš Žimar

8:29:00

15.

Sellák Vlastimil Praha

9:16:09

16.

Jaroš Robert Bike Klub Zbraslav

9:30:51

17.

Straka Luděk KPO

 

Kategorie: Ženy 220 km

pořadí

jméno odkud

čas

1.

Likusová Dagmar KPO

9:19:21

 


Brdský KONDOR vzlétnul potřetí

    Počasí které předcházelo vlastnímu závodu dávalo tušit, že letos se maratonci moc nepohrnou. I když v sobotu 23.června 2001 ráno již nepršelo, silnice ještě nestačily vyschnout a úhlavní nepřítel cyklistů - silný vítr - přímo řádil. Na start 3. ročníku cyklomaratonu Brdský kondor se postavilo pouze 84 zaregistrovaných cyklistů a cyklistek, z nichž 28 se chtělo poprat s trasou dlouhou 220 km, zbytek volil kratší verzi 156 km. Po mnoha potížích s úřady kvůli trase na území hl. města Prahy se na Lužinách odstartovalo slavnostně, volně, závodit se začalo až po výjezdu z hlavních tahů. Někteří borci byli již tak nadržení, že už krátce po startu v balíku zabrali tak mocně, že to dvakrát lehlo. Žádný únik však neměl delšího trvání a proslulé závory v Řevnicích (tentokrát vytrvaly v dolní poloze téměř 10 minut) celé pole zase slepily dohromady. Tak se začalo skutečně závodit až na dlouhém stoupání na "Řevničák". Tady se také zrodil rozhodující únik závodu, dvojnásobný vítěz Kondora Michal Koš odjel vyhrát vrchařskou prémii cyklo Štorek a až do cíle se všem neustále vzdaloval. Skupinu pronásledovatelů na kopec přivedl Pepa Vejvoda z pořádajícího CKKV Praha. V této skupině už byli všichni favorité, kteří pak obsadili čelní místa pořadí na obou trasách.

    Rušně pak bylo v Dobříši, kde bezohledný řidič přímo rozmetal jednu z čelních skupinek a jeden cyklista pak putoval do nemocnice. Zranění byla nepříjemná, naštěstí ne vážná.

    Na rozdvojení ve Zdicích se za vedoucím Košem ze skupiny stíhačů vydala na dlouhou trasu jen trojice "domácích" Vejvoda, Svoboda, Ferenc. Ostatní zahnuli doprava na krátkou. Ty čekala závěrečná šedesátka a po troše zmatku s vodícím vozidlem na křižovatce v Hudlicích nakonec projel vítězně cílem jihlavský Jan Posekaný před Petrem Plochem a bratry Klímovými. V kategorii veteránů dospurtovali na čele svorně jezdci CKKV Ivan Kavula a R. Chládek, přestože oba na trase poznali tvrdost asfaltu hodně zblízka... Z pěti žen na krátké trase zvítězila L. Hniličková před A. Nedvědovou a R. Pospíšilovou.

    Hlavní závod již potřetí v řadě vyhrál Michal Koš z Ultrasportu za 6:46:07hod., ve spurtu skupinky pronásledovatelů se za více než 20 minut potom prosadil Petr Svoboda, také potřetí v řadě, jenže druhý. Třetí dojel jeho teamový kolega J. Vejvoda. Společně s nimi dojel i vítězný veterán dlouhé trasy, známý cyklomaratonec Miloslav Šach z Votic. Druhý veterán J.Burda z CKKV se ještě vešel pod 8 hodin, třetí Oldřich Benda z Hrubšic u Ivančic osmihodinovku jen těsně nepokořil. Jediná a vítězná žena na dlouhé trase Dagmar Likusová z Prahy trať projela za 9 hodin a fous přes 20 minut.

    Závod dokončilo 79 cyklistů, většinou spokojených jak se svým účinkováním v závodě, tak s trasami a celkovou úrovní letošního cyklomaratonu. Počasí se moc nevyvedlo, i když občas byl i ten vichr výjimečně příznivý... Velký dík patří velké partě pořadatelů z klubu CKKV a jejich přátel, sponzorům, hlavně ZPM Sport v čele s Petrem Šormem, bez jejichž výrazné podpory by se závod těžko uskutečnil.

A nakonec ještě pořadí vrchařské prémie ŠTOREK(nad Řevnicemi, 29.km):
1. Koš Michal
2. Vejvoda Josef
3. Posekaný Jan
4. Chyba Jiří.

-VLK-