Pepa Vejvoda (CKKV) - co se dělo na první Časovce do kopce

        V komentáři k prvnímu letošnímu závodu poháru poháru jsme se zmínili o problémech loňského šampióna kategorie ULTRA, které ho odsunuly z obvyklých čelních pozic. Když se zastavil pro výsledkovou listinu, pochopitelně jsme tuto příležitost využili k vyzvědění toho, o co vlastně šlo. Ještě týden po zmíněném závodě se Pepa netajil velikým zklamáním z toho, co se na trati, kterou má dokonale najetou, odehrálo.

    Problém byl v pedálech. Mnozí z účastníků si jistě vzpomenou, jak Pepa před startem na kole podivně balancoval a s oporou o pořadatele se otáčel do startovní branky. Nechtěl totiž uvolňovat nohy z pedálů, protože zpátky je zacvakával jen s velkými obtížemi. Na vyzkoušení nových pedálů a bot, které si pořídil v týdnu před časovkou, nezbyl čas a jak se ukázalo, vzájemně si příliš nerozuměly. Jak až následně zjistil, tvarování přední části pedálu způsobilo, že se těleso pedálu opřelo o podešev dříve, než mohl "kufr" zaskočit do zámku, což při záběru vrchaře Pepových kvalit nemohlo dopadnout jinak, než vytržením tretry z pedálu a následným komplikovaným zacvakáváním zpět.

    Aby toho nebylo málo, "na jednu nohu" tak jel nejen krátce po startu, ale i v nejprudším úseku "Cementárny". Z tohoto pohledu je jeho 6:21,1 velice slušných. Kdyby nenastal problém s pedály, hodnotil Pepa své možnosti vcelku střízlivě na hranici 6ti-minut a o výkonu nejlepších v závodě mluvil s velkým uznáním. O to větší radost měl z toho, že jeho absolutní rekord tratě odolal.   

    Problém s pedály odstranil nekompromisním zásahem brusného kotouče do podešví svých bot a dle jeho slov je vše v pořádku, takže pro příště se jistě máme na co těšit, i když svým rovinatým charakterem následující Časovka "Karlík" Pepovi příliš sedět nebude.