Motto: kopce, vítr a déšť jsou kořením cyklistiky

 

Vážení přátelé cyklistiky,

Prezident cyklistického klubu KPO si vás dovoluje pozvat na akci

Prezidentská Soda II

navazující na předcházející, úspěšně dokončenou Prezidentskou Sodu I - určenou pro všechny, kteří se chtějí poprat nejen sami se sebou, ale především s více než 120 kilometry, proloženými pikantními kopci v okolí Sázavy, Vltavy i Berounky. Nejedná se o závod, nýbrž o celodenní vyjížďku pro ty, kteří se rádi „příjemně potrápí“ a chtějí si dokázat, že jsou již v plné formě v čase nastávající cyklistické sezóny.

Start je v sobotu 20. května 2000 v 9:00 hod. od nádraží ČD v Praze – Radotíně, předpokládaný návrat zpět do Radotína mezi 16:00 – 17:00 hod.

Trasa je situována převážně po málo frekventovaných silnicích vedlejší třídy. Ačkoliv je určena především pro silniční kola, uspokojí jistě i cyklisty na kolech trekkingových či horských.

Opět nás čeká mnoho „lahůdek“ – znalci jistě ocení stoupání na Točnou, Radlík, Krňany či Chotilsko, hutný výjezd na Mořinu i závěrečné pikantní stoupání za sjezdem z Bubovic. Přibližně ve třetině trasy (na 40 km v cca 11:00 hod.) je naplánována zastávka na společný oběd v restauraci „U Melíšků“ v obci Jablonná. Ti, kteří si na celou trať netroufají, se mohou za obcí Lety na 82 km odpojit a vrátit se přes Černošice zpět do Radotína.

Soubor podrobných map s vyznačenou trasou obdrží účastníci na startu zdarma. Všichni jedou na vlastní nebezpečí!

 

Na vaši účast se těší a v případě zájmu další informace podá

 

Jiří Sladký, Prezident KPO

Matějovského 1

153 00 Praha – Radotín

www.kpo.cz, kpo@kpo.cz

tel. 02-5791 2148