Časovky do kopce - minirozhovory s leadery

Při prezentaci závodníků na 4. KPO Časovce do kopce ve Všenorech jsme se s reportážním diktafonem obrátili na muže z čela kategorií Ultra, M 40+ a M 50+.


Jan Šnajdr (CFC Kladno), vedoucí muž kategorie Ultra a Absolutního pořadí

Jsme zhruba v polovině sezóny, jezdíš skvěle v UACu, u nás exceluješ, takže jak jsi zatím spokojený?

No docela jo (smích). Je tam nějaký zlepšení proti loňsku, což jako… člověk má radost, že co do toho obětoval v zimě, že se prostě nějakým způsobem vrací, což je dobrý.

Měl jsi nějakou speciální přípravu podle nějakých metod, nebo prostě tak jak ti vyhovovalo?

Spíš jsem se snažil nějak neplašit s těma mladejma a spíš jsem poslouchal ty starší, tadyhle jako je Pepík Burgr, že jsem prostě opravdu v zimě najížděl jenom lehce kilometry a takový to divočení jsem si nechal až pak až do těch závodů. Asi opravdu je to o tom, že když lidi závoděj v únoru, tak pak nemůžou jezdit.

No ale my jsme začínali už na začátku dubna a to jsi už řádil (smích)...

(smích) No tak bylo tam zlepšení. Chodím na testy k Martínkovi do Prahy a bylo tam, oproti loňsku jsem se fakt zlepšil, že i on z toho byl udivenej, ale říkám, nějak speciálně jsem netrénoval. Spíš se zúročilo to, že člověk u toho vydrží nějaký ty tři čtyři roky a pak to přijde. Není to o jedný sezóně, že začne v zimě jezdit a potom bude dobrej. Tak to není. To je otázka několika let.

Máš letos nějaký závod jako vrchol sezóny?

No, vrchol… tak bude mistrovství republiky amatérů teďko ve Varech a potom odjíždíme jako každej rok do Deutschlandberku do Rakouska. Tam je seriál závodů. Kdyby se povedlo něco… i když tam to bude docela těžký. Na tom mistráku taky. Jako že bych se vyloženě zaměřoval na nějakej závod, to ne. Spíš se snažím tak, aby se povedlo všechno. Přistupuju k tomu závod od závodu ať je to tady KPO, nebo UAC, nebo republika, tak abych na každým zajel co nejlíp.

Dík moc.


Josef Vejvoda (CKKV), leader kategorie M 40+

Jsme zhruba v polovině sezóny, jak jsi spokojený?

No zatím to jde, ale už jsem do toho dvakrát marodil… teď před 14 dněma jsem byl taky asi tejden nachcípanej…

…ale u nás nejsi k zadržení (smích)

Kopce mi celkem jdou, ale ty ostatní závody… jsem furt čtvrtej. Jsem byl myslím na Doksech čtvrtej, v Bělči jsem jel jako příchozí, čtvrtej a teď jak byl Brdskej švih tak nevím, ale mám takovej pocit, že jsem možná byl zase čtvrtej, nebo pátej, ale ve čtyřicátníkách snad třetí.

Takže spokojenost?

Nó, takový… za dvě (smích).

Máš nějaký vrchol sezóny? Něco na čem ti hodně záleží?

To jsou ty naše závody. CKKV. Na těch mi záleží. Brdský dvoukolo. To je pro mě. Teď by měl být cíl někde jinde, že by neměl bejt po rovině, ale u Haloun do kopce, tak snad to Brdský dvoukolo.

Cíl do kopce je pro tebe výhoda?

No tak výhoda… já spurtér nejsem. Ale jo, jezdí to, ale ty roviny a vítr to je furt špatný. Chci zkusit Povltavský pohár. Budu na chalupě, tak to chci tam někde u Kamýku vyzkoušet.

Tak ať to jede. Dík.


Josef Burgr (CFC Kladno), loňský celkový vítěz kategorie M 50+, momentálně po 4. závodě druhý

Jsme zhruba v polovině sezóny, jak jsi spokojený s tím, jak se to letos vyvíjí?

Já víceméně preferuju Masters, takže jezdím málo i UAC, jo a KPO je vlastně docela dobře seřazený, že akorát jeden nám nevyšel. Jinak to snad objedu celý. Jinak sezóna zatím dobrá. Na mistráku jsem byl druhej, na silnici… ve špurtu, zase… slabina (smích), jinak teda ještě nás čeká časovka na silnici v  Bašnici, tak na tu se chci ještě připravit. To bude takovej vrchol. Loni jsem tam vyhrál, ale letos přibyl Kubín… jako né přibyl, hodně se zlepšil a Kilinger nám tam vlezl ze čtyřicátníků, takže to bude těžký.

Minule jsi vynechal Loděnice, tam se ti nechtělo?

Měli jsme právě od Masters závod. To byl jedinej, jedinej závod a zrovna takovej pěknej. Myslím Kubín byl, ale my jsme jeli, člověče… určitě něco bylo, jinak bych tam přijel. To já si nenechávám ujít, tyhlety závody. Opravdu. Pak už jsem koukal, že do konce, je jich celkem sedm, že jo, tak už vodjedu všechny.

Bezvadný, díky.

NAVRCHOLU.cz