Motto: kopce, vítr a déšť jsou kořením cyklistiky

Cyklisté, kamarádi,
klub KPO vás svolává na akci

 SODA II

detailní itinerář ve formátu PDF (345 kB)

    navazující na Sodu I a určenou pro všechny, kteří se chtějí poprat nejen sami se sebou, ale především s více než 120 kilometry, proloženými pikantními kopci v okolí Sázavy, Vltavy i Berounky. Nejedná se o závod, nýbrž o celodenní vyjížďku pro ty, kteří se rádi „příjemně potrápí“ a chtějí si dokázat, že jsou již v plné formě v čase nastávající cyklistické sezóny.

    Start je v neděli 25. května 2003 v 9:30 hod. od nádraží ČD v Praze – Radotíně, předpokládaný návrat zpět do Radotína mezi 16:00 – 17:00 hod.

    Trasa je situována po málo frekventovaných silnicích vedlejší třídy. Ačkoliv je určena především pro silniční kola, uspokojí jistě i cyklisty na kolech trekkingových či horských:

Radotín - Zbraslav - Točná - Dolní Břežany - Libeř - Radlík - Jílové u Prahy - Kabáty - Borek - Kamenný Přívoz - Hostěradice - Šejtovka - Krňany- Teletín - Vysoký Újezd - Blaženice - Jablonná (oběd) - Bělice - Chotilsko - Korkyně - Nový Knín - Malá Hraštice - Nová Ves p. Pleší - Mníšek p. Brdy - Řevnice - Lety - Rovina - Hlásná Třebáň - Mořina - Velká Amerika - Bubovice - Vysoký Újezd - Kuchař - Chýnice - Ořech - Zadní Kopanina - Radotín.

Délka trasy: 120,9 km; převýšení: 2 119 metrů

  Jak je vidět, opět nás čeká mnoho lahůdek – znalci jistě ocení stoupání na Točnou, Radlík, Krňany či Chotilsko, hutný výjezd na Mořinu i závěrečné pikantní stoupání za sjezdem z Bubovic. Přibližně ve třetině trasy (na 40 km v cca 11:30 hod.) je naplánována zastávka na společný oběd v restauraci „U Melíšků“ v obci Jablonná.

    Ti, kteří si na celou trať netroufají, se mohou za obcí Lety na 82 km odpojit a vrátit se přes Černošice zpět do Radotína. Podrobný itinerář obdrží účastníci na startu, všichni jedou na vlastní nebezpečí!

    Na vaši účast se těší a případné další informace podá

    Jirka Sladký
    kpo@kpo.cz
    tel. 602 686 969