První jarní 2003 – povodím tří řek
sobota 22.3.2003

    První jarní akce nás přivítala mrazivou nocí s teplotami až do -10°C a chladným ránem okolo nuly. Cesta z Rudné, kde bydlím, do Radotína, kde byl start, je jinak příjemným sjezdem. Tentokrát jsem již tady pěkně promrzl.

    V Radotíně na startu se sešla pěkná skupina ostřílených borců, nic pro mě (celkem 17 cyklistů). Ale přesto zapínám nahrávání jízdních dat, dlouhé písknutí computeru, v 9:40 vyrážíme na trasu. Stále je mi hrozná zima. Na Zbraslavi se již hodně těším na Točnou. A opravdu: i když teplota nestoupla, v kopci na Točnou jsem se pěkně zahřál a zima mi už ten den nebyla. Konečně podívejte se níže na kopcovitý profil trati. Ve sjezdech jsem ani nestačil prochladnout.

    V kopci za Libří jsem postřehl, že na computeru nebliká symbol nahrávání dat. Začal jsem přemýšlet jestli má symbol nahrávání skutečně blikat nebo ne. U Sulické rozhledny jsem již nevydržel, vyndal z batohu návod, který mám zatím pro případ potřeby neustále při sobě, a zjistil že nenahrávám. Takže zapnout nahrávání, aktuální nadmořskou výšku na 496 (computer totiž při spuštění nahrávání dat nastaví automaticky domácí nadmořskou výšku) a hurá dolů z kopce do Kamenice. Tady u Sulické rozhledny tedy začíná profil trasy, který si můžete prohlédnout níže.

    První jarní akce prověřila, jak jsem trávil zimu. 132 kilometrů pro mě nebyla žádná pohoda. Mé nově pořízené měření srdečního tepu mi prozradilo, že mě tak asi na 90 km začali opouštět nohy. Zatímco na začátku jsem jezdil kopce na tepu 165 až 175, v poslední třetině jsem nedokázal vytáhnout tep nad 155. Tam, kde naopak klesá hodnota tepu k nule, jsem odešel při zastávce od kola.

    Tak se tedy podívejte jak se mi jelo.

    Dušan Příbrský

mapa trasy

graf 2

graf 1