UAC: Bouchalka - časovka jednotlivců
(9.6.2002)

    Pátým závodem seriálu UAC byla časovka jednotlivců na 27 km - Bouchalka. Pro velmi rychlé časy byly ideální podmínky - teplo, mírný proměnlivý vítr a kvalitní asfalt.

    V barvách KPO se na trať vydalo celkem 9 jezdců a dařilo se jim skvěle. Druhý nejrychlejší čas dne zajel Michal Koš – stříbro v I. divizi, Jakub Rotrekl byl nejrychlejší mezi příchozími a Ondra Vojtěchovský skončil třetí. I naše ženy excelovaly - Hanka Ebertová zvítězila a Dáša Likusová byla nejrychlejší ženou mezi příchozími.

    Nezklamali ani Martin Studenovský (11. v I. divizi), Petr Švec, Michal Malášek i naše nová posila z Dánska Michael Poulsen, pro kterého to byl vůbec první závod v Čechách.

    Bezprostředně po dojezdu a vydýchání získával s klubovým diktafonem postřehy jezdců z právě skončené jízdy Jirka Sladký, který stihnul i zaznamenávat pro porovnání časy:


foto
Petr Švec (KPO)

Máme tady Petra Švece. Petře jak se ti jelo, jak jsi spokojený s jízdou?
Jelo se mi dobře a s jízdou nejsem spokojenej (smích). Je to moc pěkná trať. Ani moc nefoukalo. Ani tam, ani… foukalo od toho, jak se jelo (smích).

Měl jsi čas 44:35, to není špatný. Jel jsi to loni?
Loni jsem tady byl, měl jsem lepší čas a to foukalo hrozně, takže… já nevím, asi mi to letos nejezdí (smích).
 

Uvidíme. To srovnání taky záleží na výkonech ostatních. Díky.


foto     foto
Ondra Vojtěchovský (KPO)

Dalším z našich je tu Ondřej Vojtěchovský, čas 39:50, což je hodně slušný (nakonec 3. mezi příchozími). Jak se ti jelo, zážitky, dojmy?
Je to strašně dlouhý. Vítr nefoukal, člověče, ale je to strašně dlouhý. Já jsem nejdelší časovku letos, nebo vůbec, jel 30 minutovou a tohle je ještě o 9 minut delší.

Jsi spokojený s výkonem? To je slušnej čas.
Asi jo, lepší bych to asi nejel. Podlaha teda rozhodně nešla, celou dobu, to jsem se musel hlídat, ale bylo to dobrý.

Foukalo ti nějak?
Ani se mi nezdálo. Nejhorší byl ten kopec do Cerhovic. Tam je takovej magnet… a tam jsem teda zbaběle sundal o jednu… o jednu menší, než jsem chtěl jet. Už se to nedalo utáhnout, jak mi spadly otáčky na 70, tak jsem zjistil, že už to nepojedu, že už to takovej kopec není. Bylo to těžký, ale líbilo se mi to.

Dík.


foto
Karel Paták (Sokol Králův Dvůr)

Tak a dále tu máme našeho přítele, nečlena našeho klubu Karla Patáka (Sokol Králův Dvůr). Jeho čas byl zhruba 38 a půl, což je srovnatelný s naším Jakubem Rotreklem, který měl 38:22. Uvidíme jak to dopadne podle oficiální časomíry (nakonec Karel 38:31, Jakub 38:25). Karle, jak jsi spokojenej se svým výkonem?
Pozná se to až podle ostatních. Zatím jsou tady jenom dva lidi. Těžko srovnávat. Letos poprvně nepršelo.

Studnu jsi porazil určitě, což už samo o sobě je slušný….
Loni skončil Studna akorát o místo přede mnou – třináct – dvanáct. Kdybychom skončili letos třináct, dvanáct, to by se mi nelíbilo. To bych podal oficiální protest proti výsledkům. Máš tady mouchu…

Aha…
Je to moucha? Jo dobrý, byla to moucha.

(smích) A jak se ti jelo?
Blbě, jako každou časovku. Každá časovka se jede blbě.

To je v pořádku, tak to má bejt.
Jóó, jóó. Tempo jsem chytil rovnoměrný. Bál jsem se, abych nejel moc těžký převody a tak jsem, vždycky, když byl složitější úsek, řadil lehčí.

Měl jsi někoho před sebou?
Byli moc slabý ty lidi. Přes ně jsem šel strašně rychle. Těšil jsem se na to, že bych se někoho chytnul, koho bych sjížděl pomalu… znáš to, ne?

To je dobrý se registrovat tak, aby…
Já jsem se zaregistroval včera po telefonu, protože jsem nechtěl riskovat, že bude odpoledne pršet.

Dobrý. Uvidíme, jak to dopadlo celkově. Dík, čau.
Já děkuju. Čau.


foto     foto
Martin Studenovský (KPO)

Další kdo stojí vedle mě je Martin Studenovský. Čas 38:58…
…a co jako? (smích)

(smích) Spokojenost?
S tím časem, no, když to srovnávám s ostatníma, tak zase až tak spokojenej nejsem, ale subjektivně spokojenej jsem, protože… aspoň podle tepáku jsem jel v podstatě maximum, jak bylo možný, takže po týhle stránce spokojenej jsem. Tělo funguje, to jo, ale mohlo by to být i lepší…

Třeba jsi skončil třetí, zatím nikdo neví…
To by mě potěšilo (smích)

Možná je lepší vyjíždět nějak později, abys měl koho dojíždět. Tys tam nikoho neměl. Dojel jsi ty dva co startovali před tebou a nikdo další už tam nebyl.
No jsem vítěz, protože jsem tady byl první (smích). Ale jo… určitě to trošku pomůže, ale to by byly spíš vteřiny. Ta psychika… to je zajímavý. Člověk musí myslet při časovce na ty správný věci.

Na nic (Ondřej Vojtěchovský)
Nejlépe. Ale když myslíš na to, co tě čeká za gumovárnu, tak se to prostě projeví. Že se ti jede najednou o něco hůř.

Takže na něco jinýho.
Přesně tak. Těšíš se na to, jak si dáš potom pivo, nebo něco takovýho, takže ta psychika hraje určitě roli.

Tak jo. Uvidíme, jak to dopadne celkově, ale čas to určitě nebyl špatnej. Dík.


foto     foto
Jakub Rotrekl (KPO)

Tak. Mám tu ještě Jakuba Rotrekla 38:25, zatím nejlepší čas… teda minimálně v klubu a zdá se, že to bude velmi slušný čas i celkově. Jako příchozí si myslím, že máš šanci nožná být i nejlepší. Jako obvykle, dojmy, pocity?
No tak já jsem měl výhodu, nespornou, proti Martinovi, že jsem startoval minutu po něm. Takže v podstatě v drtivý většině trasy jsem byl v kontaktu s ním, viděl jsem ho vizuálně. Je to celkem rovný, akorát v těch vesnicích, nebo zatáčkách jsem ho ztrácel, ale v podstatě furt jsem ho viděl a furt jsem se mu snažil přibližovat, takže ta motivace přeci jenom… je to lepší pro toho člověka, když vidí co ten před nim dělá, zvlášť když vím, že Martin je výkonnostně mně hodně podobnej.
No a jinak… měl jsem pocit, když jsem se rozjížděl, že vítr fouká tak, že by to mělo vlastně v první části časovky foukat proti, což je lepší, akorát, že ta druhá část je celkem relativně do kopce. Ono to není moc znát, když to člověk jede, ale pak se to celkem zajídá. Když člověk jede zpátky, myslí si, že to je po rovině a jede sedmatřicet, tak mu to přijde takový trochu… (smích)

Ale spokojenost, ne?
Jako celkem jo. Uvidíme podle toho jak zajedou ostatní. Nevím. Zatím tu nejsou favoriti.

Dobře. Dík.


foto     foto
Michal Koš (KPO)

Tak a já ještě zkusím udělat aspoň malej rozhovor s Michalem Košem, který zajel skvělý čas 36:48, což je téměř dvě minuty na naše doposud nejlepší. Takže Michale spokojenost asi je, ne?
Určitě chhhh, nečekal jsem chhhh takovej čas, chhhh.

Průměr jsi měl čtyřiačtyřicet to je…
No, přes 44 chhh. Nóó, chhhh myslel jsem chhhh ono to chhhh tam je to těžší, na obrátku. Chhh foukalo proti, tak to bylo těžší tam, bych řekl. Nazpátek fouklo do zad… chhhh chhhh chhhh

Teď se zdá, že vítr trošku zesíiluje.
Chhh. No na začátku se mi nejelo moc chhh dobře. To bylo tím větrem. Vypadalo to, že je to chhh z kopce ale jelo se proti a říkal jsem si, že nejedu tak rychle. Chhh, ale šlo to.

O kolik je to lepší než loni?
Já nevím, já měl nějak 38, myslím, ale fakt nevím.

Nó, je to pěkný. Doufáme, že to bude na bednu.
Snad jo...

Tak zatím dík.


foto     foto
Katka Suchá (CK Bítovská)

No a máme tu Katku Suchou (CK Bítovská), bohužel tvůj čas nemám napsanej, kolik to bylo?
Ani já nemám. Nejezdím s computerem, nevím vůbec nic.

Tak to doplníme potom podle výsledkový listiny (nakonec 2. místo, 46:47), ale jinak jak jsi byla spokojená?
Jelo se mi moc hezky. Bylo to fajn. Tam to bylo z kopce, zpátky po větru…

Říkal Michal Koš, že tam to bylo těžší, sice z kopce, ale proti větru.
Mně to nějak nepřišlo. Připadalo mi to stejný tam i zpátky. Zvolila jsem těžší převody, protože jsem vždycky jezdila lehčí a pak se mi to vymstilo. Dneska jsem se donutila na těžší a… uvidíme. Jestli to dopadne zase špatně, tak se asi budu držet vařečky a nechám cyklistiky (smích).

Já doufám, že to bude určitě dobrý, ale zas na druhou stranu doufám, že to bude horší, než naše Hanka (smích) To musím.
No ona jak má tu zlomenou lopatku (4 dny před časovkou jí na přechodu porazilo auto – pozn. KPO)… no i když nevím, jestli je to u ní handicap…

U Hanky je to možná i motivace (smích) Čím je na tom hůř, tím líp jede.
Právě. Ona je hodně dobrá, takže jestli jí to handicapuje, tak bude lepší… jenom o trochu.

Hanka měla… vlastně ona je teď ještě na trase, takže to nemůžeme srovnat.
Taky teď jede Lucka Mašínová (H-H Smíchov) (nakonec Hanka zvítězila časem 43:12, Lucka byla těsně čtvrtá sekundu za Lenkou Hniličkovou (HIC) 47:32 - pozn. KPO).

OK. Díky.


foto
Hanka Ebertová (KPO)

Ježíšmarjá, já jsem zapomněl udělat rozhovor s Hankou, to zas bude průšvih...


foto     foto
Michal Malášek (KPO)

Tak. Máme tady Michala Maláška. Michal měl 46:20 to je… no… docela slušnej čas (smích). Jak to viděl Michal, jak se mu jelo, vítr a tak?
Jelo se mi skvěle (smích).

Tak proto je to tak špatný (smích).
Jela se mi dobře první půlka. Na otočce jsem věděl, že to nejlepší jsem si už zajel a zpátky to bylo blbý. Bylo to dlouhý.

No ale to je právě ono… když se jede dobře, tak je to právě špatně, jak tady všichni říkali. Když se jede blbě, tak…
Nóó, blbě se mi jelo zpátky. To mě všichni dojeli, že jo.

Jakej jsi měl průměr?
Vůbec… jsem si to nevypnul, takže… tepovej 176.

Jo. Dojížděl jsi někoho?
No právě v první půlce jsem docela dost stahoval toho, co startoval přede mnou, ale zpátky mi na tom přejezdu dálnice úplně zmizel. Přijel jsem vždycky pod nějakou tu vlnku a hotovo. V druhý půlce mě musel hodně dojet Michael, co startoval za mnou. Na otočce už měl hroznou ztrátu, ale druhou půlku musel jet mnohem líp, než já. Na dohled ale nebyl. Nepředjel mě nikdo.

Furt jsi jel na hrazdě?
Jel, ale mně se hlavně ta levá část hned po startu ulomila, takže celou cestu jsem to musel držet, aby mně to nespadlo do kola (smích).

No to je blbý.
Ale je to pěkná trať. Kvalitní asfalt, dobrý… ale vítr nepomáhal.

Žádný Doksy...
No to ne.

Dobře, dík.


foto
Michael Poulsen (KPO)

Tak a ještě tu máme novou posilu týmu KPO - dánského cyklistu Michaela Poulsena (přeloženo z angličtiny). Michael, můžeš nám něco říct o závodě? Jak se ti jelo?
Ale jo. Byl to fakt náročnej závod. Zdálo se mi, že zpátky to bylo celý do kopce.

Vítr trochu pomáhal, ne?
No, moc se mi nezdálo. Tam to bylo proti. Jeden můj známý, instruktor spinningu z fitnes centra, kam chodím, mě dal minimálně minutu. To mě štve (smích).

Jsi spokojený se svým výkonem?
Ale jo. Letos jsem najel zatím jenom 1000 kilometrů, takže to nebylo špatný. Jsem rád, že jsem se toho zúčastnil.

Thank's, bye...


foto
Dáša Likusová (KPO)

Dášo, příště neodjížděj předčasně a pak tě také vyzpovídáme. No a cenu pro nejlepší příchozí ženu jsme ti bohužel zapomněli vzít...


     foto     foto
vyhlášení vítězů - I. divize, ženy


  Kompletní výsledky Bouchalky najdete na internetových stránkách UAC.