Stodůlky - Karlštejn - Stodůlky
20. ročník v režii KPO
(15.9.2002)

    Jubilejní 20. ročník cyklistického závodu Stodůlky - Karlštejn - Stodůlky byl ve znamení úspěchu našeho týmu. Michal Koš dojel na prvním místě, Alena Nedvědová mezi ženami na místě druhém!

    I další posily z našeho týmu se v 78-členném pelotonu rozhodně neztratily. Radek Procházka dojel na solidním 14. místě, Martin Studenovský skončil 16., Lukáš Augustin 20. a Honza Procházka dojel na  23. místě. Tým podrželi i Miloš Munzar (32.), Jirka Sladký (50.)  a Michal Malášek (72.).

    O tom, jak to bylo na špici, se dozvíte z rozhovoru s Michalem Košem v našem příspěvku.


foto
Michal Koš (KPO)

KPO: Takže máme tady Michala Koše, vítěze dnešního závodu Stodůlky - Karlštejn - Stodůlky a současně jubilejního 20. ročníku. Jako vždy gratulujeme a řekni nám, jak to vlastně bylo? Já jsem tě viděl, když jsem sjížděl dolů na Hlásnou Třebáň spolu s Pavlem Krobem, jak už jste jeli proti mně nahoru zhruba 200 metrů před skupinkou asi 10ti jezdců. Povídej, jak se to vyvíjelo od začátku?

Michal Koš: No, relativně se ujelo dost brzo, protože od začátku jsou ty prémie, takže na tý první prémii se to vytříbilo, tam jsme byli zhruba tak 10-15 lidí.

Kdo vyhrál první prémii?

Já myslím, že tam byl někdo z domácích (CS Stodůlky - pozn. KPO). A že dokonce druhej byl náš Radek Procházka a třetí snad Tomáš Vitas (Tomáš Vitáček - pozn. KPO).

Radek Procházka: jo, jo, já jsem byl druhej...

Michal Koš: Já jsem nejel na tu prémii, já byl v pozadí, no a pak byl takovej nepříjemnej úsek na Ořech, protože bylo to mírný do kopce a dost tam foukalo. No a tam se jelo taky docela rychle, takže pár lidí odpadlo.

Pak se jela druhá prémie, ta se jela taky docela rychle, to byla ta na Chýnici. Pak tym byl takovej ten ošklivej úsek na Kuchař, to foukalo proti. Těsně před Kuchařem nastoupil Pavel Krob (Protherm) a vytvořil si určitej náskok, za ním vyrazil Dušan Stejskal (Protherm) a Tomáš Vitáček (Protherm). No a tak jsem viděl, že je zle. Oni měli tak 50ti metrovej náskok. Tak jsem prostě do toho dupnul, byl tam i náš Martin Studenovský ještě z jedním klukem, já jsem nastoupil, předjel jsem je a doufal jsem, že se Martin chytí. Ale Martin se do háku nechytil. Projel jsem zatáčku v Kuchaři a tam je takovej nepříjemnej brdek nahoru. Tam jsem jel totálně nadoraz a snažil jsem se dojet Pavla. Pavel za to rval a postupně začali odpadávat Tomáš s Dušanem, na tom vršku jsem je dojel a pak už se sjíždí do Karlíka. Tam jsem za Pavlem docela skučel, ale vorazil jsem si chvíli a pak jsme začali střídat.

Potom proti větru na Mořinu jsem kopce tahal a pak už nás nedojeli. Pak si to vlastně viděl v sjezdu do Třebáně.

V závěru jsem si říkal, jak to pojede po větru, ale ono to moc po větru nebylo a kluci nás už docela skoro dojeli.

Kolik jste měli náskok?

Já nevím, kolik přesně měli náskok, ale moc už to nebylo. Opravdu už jste toho měli plný zuby, jelo se docela rychle s oni kluci jeli snad ve čtyřech, střídali se, takže nás docela dojeli. Možná tak půl minuty jsme mohli mít.

No a pak v závěru, to už prostě bylo, kdo vydrží. Já jsem vydržel víc, Pavel už mne nepředjel, tak jsem prostě zvítězil.

Tak to je skvělý, ještě jednou gratuluji. Vlastně jsi to tu vyhrál poprvé?

Poprvé, no...

Loni jsi byl druhej?.

Jo, loni jsem byl druhej, předloni taky druhej. Já byl vlastně dvakrát druhej a teďka jsem to vyhrál. Vždycky vyhrál Martin, porazil mne ve spurtu (loni i předloni vyhrál náš Martin Studenovský - pozn. KPO).

Takže ten jubilejní 20. ročník byl konečně tvůj...

To byl 20. ročník? Tak to jsem ani nevěděl. To je výborný.

Díky za rozhovor.

Taky díky.


Výsledky týmu KPO - Stodůlky - Karlštejn - Stodůlky 2002

abs. pořadí jméno čas poznámka
1. Koš Michal 1:33:44  
14. Procházka Radek 1:40:03  
16. Studenovský Martin 1:40:21  
20. Augustin Lukáš 1:44:37  
23. Procházka Jan 1:46:46  
32. Munzar Miloš 1:48:59  
50. Sladký Jiří 1:56:21  
64. Nedvědová Alena 2:06:37 2. místo mezi ženami
72. Malášek Michal 2:13:16  

celkem: 78 závodníků


Kompletní výsledky závodu naleznete zde.