Hřebenka 2002 - 42. ročník časovky
totální triumf týmu KPO
(5.10.2002)

    Neprávem zcela mimo pozornost médií se i letos konala slavná pražská podzimní klasika - časovka do vrchu Hřebenka. Protože původní pořadatel akci na poslední chvíli odvolal, tradici se rozhodl zachránit Karel Kopr, chystající se v příští sezóně vzkřísit kdysi proslulý cyklistický oddíl Slávie Praha. Přesto, že se ve stejném termínu konalo i Brdské dvoukolo CKKV a závod probíhal v mírném stupni utajení, sešla se na startu významná část pražské amatérské vrchařské elity. Tradiční 2,5 km dlouhá trať "od tanku" ze Smíchova na Strahov byla tentokrát z pořadatelských důvodů poněkud zkrácena, což ovšem nijak nesnižuje výkony všech zúčastněných.


foto   foto
Radek Procházka, Ondřej Vojtěchovský (KPO)

    A jaké bylo pořadí v cíli? Celkové prvenství a první místo v kategorii mužů získal pro sebe Radek Procházka z KPO. Na místě druhém, pouhých 7 vteřin za vítězem, se umístil Ondra Vojtěchovský (opět KPO), ovšem díky svému téměř kmetskému věku hamižně shrábl i cenu za první místo v kategorii veteránů. Na třetím místě celkového pořadí dojel a druhé místo v nejpočetnější kategorii mužů obsadil Karel Kopr, člen pořádajícího oddílu Slávie Praha a ředitel závodu v jedné osobě. Od druhého místa ho dělili pouhé tři vteřiny a rozdíl mezi prvním a třetím závodníkem na stupních vítězů byl pouhých deset vteřin! I to dokazuje, že malý počet závodníků ještě neznamená malou konkurenci. Pod pomyslnou "bednou" tentokrát zůstal Karel Kuchler z H-H Smíchov (který, jistě si vědom si své vrcholné formy, odstartoval o nejméně o deset vteřin později a získal tím tichou cenu "fair play" ;-)), satisfakcí za bramborovou medaili se mu ovšem stalo třetí místo v mužích. Vítězem juniorské kategorie se zaslouženě stal Tomáš Mentlík z CK Bítovská v čase, který mu zajistil celkově páté místo.

    Pořadatelství a časomíry se obětavě ujal pan Čermák s Ramilou Vojtěchovskou a sestrou Karla Kopra Renatou. Časoměřičem-vypouštěčem u startu byl Miroslav Adámek, který si ovšem na závěr ještě střihl trať na horském kole a obsadil celkově 8. místo!

    Velmi hodnotné ceny do soutěže věnovala firma Komersia s.r.o. ve spolupráci s Century Flood Ltd.

    Na závěr si můžete přečíst v tabulce celkového pořadí i jména těch, jimž vrtkavá paní Štěstěna tentokrát tolik nepřála.

1.  Procházka Radek KPO 06:00,3
2. Vojtěchovský Ondřej  KPO 06:07,1
3. Kopr Karel Slávie Praha 06:10,9
4. Kuchler Karel H-H Smíchov 06:23,9
5. Kovář David CK Bítovská 06:41,8 
6. Čermák Filip Dukla Praha 07:04,9
7. Čarňanský Ondřej CSS Stodůlky  07:26,6
8. Adámek Miroslav Loto 07:42,7
9. Mentlík Tomáš Master Cam 07:52,3