Blíží se závodní víkend. KPO se chystá do bojů v terénu i na silnici
(17.4.2001)

        Nadcházející třetí dubnová sobota bude pro náš tým zcela ve znamení závodů. Vyznavači horských kol zamíří na oblíbenou Zbraslavskou osmu s cílem navázat na dosavadní úspěšné účasti našeho klubu na zbraslavské půdě, silniční sekce míří do Velké Dobré na souboj s chronometrem v rámci prvního klání letošního seriálu závodů UAC.

    Trasa terénní Zbraslavské osmy okořeněná sjezdy a prudkými výjezdy ve střední části tradičně přináší líté souboje do posledních metrů. Nejzajímavější partije tu bývají lemovány množstvím diváků, vytvářejícím správnou závodní atmosféru a burcujícím závodníky k nejlepším výkonům. Členové týmu KPO stáli na startu všech pěti dosavadních Zbraslavských osem a na první letošní se chystají v početné a doufejme i silné výpravě.
    S velikými ambicemi budou v elitní kategorii za KPO do závodu vstupovat Pavel Bartoš a Radek Procházka. Michal Malášek naopak upřednostňuje zážitek z jízdy a tedy volnější začátek a pakliže to síly dovolí, postupné prodírání kupředu. Dušan Příbrský a Zbyněk Křesťan se opět chystají poměřovat svůj výkon se soupeřkami ze ženské kategorie, kde tentokrát bude naše barvy hájit Jitka Müllerová.
    KPO bude zastoupeno i v dětských kategoriích, kde už několikrát zazářil Robert Křesťan, ovšem přechodem do vyšší kategorie to bude mít o poznání těžší.

    Naše silniční špička se chystá na časovku jednotlivců do Velké Dobré v rámci poháru UAC. V kategorii příchozích se postaví na start oba naši Jirkové Sladký a Salava a v kategorii žen s velkými ambicemi loňská šampiónka Hana Ebertová.
    22 kilometrů jízdy na doraz bude i přes zvlněný charakter trati pěkně svižných, průměrné rychlosti dosti vysoké a dá se předpokládat, že výkony budou velmi vyrovnané. Vzhledem k tomu, že jde o první závod poháru UAC, jehož účastníci jsou jistě již maximálně nažhavení na první závodní explozi, bude to pro naše, kteří se v rámci UAC zatím rozkoukávají, zkouška ohněm.

    Doufejme, že vyjde počasí a KPO v těchto závodech obstojí se ctí.