Trafika 200-2001 
informace, rady, návody, tipy, vtipy...

    V naší trafice najdete tu správnou všehochuť informací, rad, zajímavostí, rozhovorů se zajímavými osobnostmi či náměty na cyklistickou vyjížďku - prostě vše, co se jakkoliv dotýká cyklistiky. Máte-li i vy něco zajímavého, neváhejte a zašlete nám to - my to v naší Trafice nabídneme ostatním!

I. Cyklistická poradna

II. Cyklistické osobnosti, reportáže

III. Soutěže

IV. Cyklistické výlety a maratóny

V. Tiskové zprávy

VI. Veselý cyklista


I. Cyklistická poradna KPO


II. Cyklistické osobnosti, reportáže

Interview s excelentním vrchařem Pepou Vejvodou (CKKV)
Mimo jiné se dozvíte se, jak se z řadového tenisty stát cyklistickým vrchařským šampiónem a mnoho dalších zajímavých informací.

Interview s extrémní cyklistkou Hanou Ebertovou
Vynikající cyklistka Hanka Ebertová (KPO), vítězka nesčetných závodů, např. poháru UAC a účastnice letošního mistrovství republiky v časovce jednotlivkyň či Šíleného cyklisty 2000 (kde zdolala rekordních 600 km za 20,5 hod.), v obsáhlém rozhovoru odpovídá na dotazy KPO (interview přinášíme naplno, bez redakčních úprav).

Šílená Hana Ebertová objela nonstop republiku
Druhý ze série neuvěřitelných rozhovorů se šílenou Hankou Ebertovou. Tentokrát nám bude Hanka průvodcem peklem nejnáročnějšího 1 111 km dlouhého nonstop cyklistického závodu Celou Českou republikou, který se jí podařilo zdolat za neuvěřitelných 58 hodin!

1111 kilometrů nonstop aneb noc s ultramaratonci v závodě Celou Českou republikou
Je kolem druhé po půlnoci a osvětlené komíny papíren nad Štětím se míhají před unavenýma očima. Z křaplavého amplionu upevněného na autě se lynou tóny známé písničky Lidi, kolo to je famózní věc. Osamocený jezdec, jehož má hudba udržet při vědomí, si asi o tom myslí svoje. Ostré světlo červené blikačky, kmitající nohy, dlouhý stín cyklistovy siluety v záři dálkových světlometů a pak už jen černé nekonečno.
Zdroj: Velo 10/2000

Svět Namodro píše o Haně Ebertové
Jeden z našich nejznámějších internetových deníků Svět Namodro v části SportWEB přináší článek KPO o Šílené cyklistce Hance Ebertové. Součástí článku je i anketa na téma "Jaký je Váš názor na Hanku?".

Adam Příbrský
Nekonečný seriál o zrodu nového cyklisty, nejmladšího člena KPO.

Hovory z webu I. - Martin Studenovský (Ultrasport Sensor)
První otázky ze série e-mailových rozhovorů jsme vyslali k lednovému vítězi ankety Kilometry 2001.

Hovory z webu II. - Antonín Ježek (KC Nové Strašecí)
Ve druhém e-mailovém mini rozhovoru jsme otázky vyslaly k účastníku naší ankety Kilometry 2001, který se svým výkonem 6 130 km vyjel v březnu rovnou do čela hodnocení.

Hovory z webu III. - Jakub Rotrekl (Ultrasport Sensor)
V dalším ze série e-mailových rozhovorů jsme vyzpovídali lídra ankety Kilometry 2001. Krátce poté, co nám odeslal své odpovědi, si dojel pro třetí místo v prvním letošním závodu poháru UAC - časovce ve Velké Dobré.

Hovory z Ultrasportu I.
Úvodní část seriálu rozhovorů Jirky Salavy (KPO) s Lukášem Klezlem - servisním technikem firmy Ultrasport. V prvním díle nejen o tom, jak se jezdí na tříkolce a jak na jabka.

Hovory z Ultrasportu II.
Druhá část seriálu rozhovorů Jiřího Salavy (KPO) s Lukášem Klezlem - servisním technikem firmy Ultrasport - tentokrát nejen o zapletených kolech a filozofii.

Hovory z Ultrasportu III.
Třetí část seriálu rozhovorů Jiřího Salavy (KPO) s Lukášem Klezlem - servisním technikem firmy Ultrasport - tentokrát nejen o kaši v sedle a lešenářských trubkách.


III. Soutěže


IV. Cyklistické výlety a maratóny


V. Tiskové zprávy

[vydáno 5.10.2000] Japonské Shimano bude investovat v Karviné
V novém závodě, který vyroste na ploše 12 ha, budou vyráběny komponenty na jízdní kola značky Shimano. Práce na realizaci projektu budou zahájeny terénními úpravami již letos v říjnu a nová výrobní hala by měla být dokončena během příštího roku, kdy také Shimano plánuje zahájit výrobu.


VI. Veselý cyklista