Vážený prezidente, milí přátelé,

    paní zima ještě nevyčerpala všechny své půvaby a již je tu sličné mládí nového jara. Ti z Vás, kdož přijeli na konečnou tramvaje do Hlubočep a vydali se na bahnitou i jinak náročnou cestu po trase Otvíráku, jež si postupně vydobývá stabilní postavení v kalendáři akcí KPO vedle tradičního smrtonosného objezdu Prahy, urputného Šíleného cyklisty a čím dál více populárních Časovek, mohli již zahlédnout odlesk sukénky jarního kvítí v paprscích slunce, jež nás doprovodilo do Záhořanské hospody.

    Pukající ledy (jak otřepané klišé v dnešní industriální a postkonzumní době) ohlašují příchod nové mízy, noví tvorové se hlásí o svá práva bytí a třesk příliš ostrých slunečních paprsků po zimě nikoho nenechává na pochybách, že matka příroda, ač sevřena ve šněrovačce asfaltových cest, se nezadržitelně rozevírá, aby přijala do svého lůna své milované polykače kilometrů, jež tak dlouho, ach tak dlouho, neviděla. Svůdností svých stínů v příliš nízkém slunci za poledne, než aby zahřálo, s námi koketuje a odvádí nás od manželek, milenek a přítelkyň (uvedeno v abecedním pořádku).

    Sezónu otevřel OTVÍRÁK, jaro přivítá PRVNÍ JARNÍ. Cyklistická akce, předkrm před sezónou, svou nevtíravostí jemný jako uzený losos, přitom svým profilem řízný, připomínající udatné činy reků při zdolávání Ostravského pekla.

    PRVNÍ JARNÍ - výjezd na Slapskou přehradu - startuje dne 25.3.2000 ze Silver Gate v Radotíně v 10:00. Jede se za každého počasí, které umožňuje jízdu na silničním kole. Délka trasy je min. 80 km, při dobré náladě lze v závěru zvolit jízdu tzv. apendixem - viz rozpis trati. Věřím, že si najdete na tuto akci čas a že se do budoucna stane stabilním bodem našeho každoročního programu.

Těším se s Vámi nashledanou.

S úctou,

Zbyněk Křesťan


Rozpis trati:
Start - Radotín Silver Gate, Zbraslav-most přes Vltavu, start časovky na Točnou, Točná, Dolní Břežany, Libeř, Radlík, Jílové u Prahy, Radlík, Kamenný přívoz, Krňany, Teletín, Vysoký Újezd, Blaženice (zde možno zajet do Jablonné, hospoda), Jablonná hospoda, Bělice, Most přes Slapskou přehradu (Živohošťský), Nebřich, Chotilsko, Chotilsko - odbočka na Nový Knín, Záborná Lhota, Nový Knín, Velká Hraštice, Nová ves pod Pleší, Za Novou vsí pod Pleší - odbočka na Řitku, Řitka, Všenory, Mokropsy, Černošice, Radotín - cíl.
Alternativně: Dobřichovice, Kuchařík, Třebotov, Radotín.